lördag 28 juli 2007

Lördag natt

Nu är det sena kvällen och vi är rejält trötta efter en hård dag. Flera regnskurar har avbrutit tävlingen och flera rekord har satts när det gått att rejsat. Precis när vi skulle ut andra gången så upptäcktes en oljeläcka under motorn. Det var bakre ramlagertätningen som gett upp. Det blev en febril verksamhet i Pritona teamet för att ev. ändå hinna ut till tredje kvalrepan. Det visade sig inte vara så snabbfixat, så istället för att riskera något så beslutades det att vi skulle byta motor istället och har friska bitar till imorgon. Ett sprillans nytt BAE stage VI komplett med toppar rullades ut ur trailern. Motorn är nu bytt men det återstår en hel del skruvning. Det lär bli sena natten innan allt är klart.

För dom andra gick det heller inget vidare. Inga förändringar i kvallistan, så vi går ut emot Dan Larsen i morgon bitti eftersom Kjell blev kvalsexa. Däremot gick Ulf Leanders ut och visade varför han vann EM förra året. Klippte till med 5.71 / 396 km/t och brodern Jörgen sken som en sol.

I Top Fuel är konkurrensen stenhård. Måste kännas grymt att hamna utanför bumpen och inte få köra imorgon, när man lagt ner så mycket tid och pengar. Men that’s racing. Alla väntade med spänning när Andy Carter gick ut sist och den stora frågan var om han kunde tangera sin tidigare repa för att få tillgodoräkna sig det nya rekordet. Så här är det: För att ett nytt rekord skall räknas måste man åka en lika snabb repa under samma tävlingshelg. Han brände iväg med ordentliga flammor ur headerserna. Alla kunde se att det gick fort och 4.73 / 506 km/t visades på ljustavlan. Många stod upp och hoppade på läktarna. Busvisslingar och applåder. Nytt europarekord var ett faktum. Vilken dag, som sagt, men nu måste jag gå ut och kolla hur långt grabbarna hunnit. Vi hörs. /LH

Inga kommentarer: