fredag 27 juli 2007

Fredag fm.

Sent igår kväll kom vår depåvärdinna med körschemat för idag fredag. Vi skall ut första kvalrepan kl. 11.20. Nackdelen är att vi går ut efter Top Fuel, å då kan allt hända. I Finland sköt dom motorer hejvilt. ”Dä småla å small, rök å brann”, så det blev saneringar efter nästan varje repa. Det är så tufft i den klassen så dom sparar inte på krutet utan laddar för fullt hela tiden. Även i vår klass Top Methanol Funny Car är det tajt. I Alastaro låg dom fyra bästa kvaltiderna inom samma tiondel. Då förstår ni hur viktigt det är med en bra kvaltid. Även om det råder en familjär stämning i depån, och man lånar grejor av varandra, så är det fullt allvar då det är dags att köra. Då är det ingen lek längre.

Det har regnat nåt kopiöst inatt. Himlen var helt öppen. I morse var dom ut med jettorken ett tag på banan, men så började det regna igen. Tragiskt. Alla bara går och väntar. Schemat är helt ruckat och har vi tur kanske vi kommer ut en gång idag. Långt borta vid horisonten syns ett blått hål. Hoppas bara att det kommer hitåt.

Dags att varmköra igen och göra lite justeringar. Herr Westman går omkring och filosoferar. Han har väl funderat ut nån bra tuning, antar jag. /LH

Inga kommentarer: